Arnbak Banjos

HÃ¥ndbyggede banjoer.

Velkommen til ARNBAK BANJOS.

kontakt mail: oarnbak@fiddle.dk

"HANDMADE BANJOS FOR HANDMADE MUSIC"

Banjoerne bygges efter de gamle traditionelle metoder. Jeg benytter for det meste lagret genbrugstræ. Især har dansk egetræ vist sig at have rigtig fine egenskaber som tonewood. Jeg benytter også bøgetræ,asketræ, paulownia wood, mahogni og andre træsorter. Til fretboard bruges ibenholt,ask,mahogni og rosentræ. Halsen på banjoerne er oftest lamineret med to til tre lag solid wood.

På custrom banjoerne er potten lavet som blockrim. Disse potter tager lidt længere til at lave, men har efter min mening særlige fordele. Træets lydegenskaber fremhæves, blockrims er stabile og stærke.

Mine banjoer med præfabrikerede plywood rims er derimod oftes med metal tonering.

Om en banjo skal have metal tonering eller ej er en smagssag. Det ene er derfor ikke mere rigtigt end det andet. Personligt har jeg en forkærlighed for integrerede toneringe af træ. Det er f.eks. her egetræets tonekvalitet og lyd overrasker positivt.

Jeg har igennem næsten fyrre år været amatør spillemand. For ca 12 år siden via min deltagelse i Folkskovlund fik jeg for alvor øje på clawhammer oldtime spillestillen. Siden har jeg på hobbyplan arbejdet på at lære at spille clawhammer og på et tidspunkt begyndte jeg at bygge banjoer til clawhammer. Da jeg selv spiller er jeg også kritisk overfor hvordan instrumentet netop er at spille på. Derfor er mine banjoer nok aldrig være helt nye og uberørte. Jeg har spillet dem til hvilket er en fordel. Småfejl rettes og træet sætter sig.

Nogle af de banjoer jeg bygger og fortsat arbejder på at forbedre, er til salg hvilket fremgår af denne hjemmeside. Priserne ligger i første omgang i det velkendte banjo prisleje 3700-7000kr hvilket nok er billigt for en håndbygget banjo.

Hvad får du hvis du køber en af mine banjoer?

  • En unik vestjysk håndbygget banjo.
  • En banjo der er sat op og som jeg har spillet til.
  • En banjo der via træet har sin helt egen identitet.
  • En nummereret banjo der ikke er fabriksfremstillet.

 

Mine banjoer vil altid og af gode grunde være unikke. Min årsproduktion er nemlig kun på 2-4 banjoer! Jeg bygger af lyst.

Arnbak Banjos er en "Hobbyvirksomhed"

Jeg sender ikke banjoer med posten. Det er vigtigt at du selv kommer og prøver de forskellige modeller. Lidt ligesom Vestjysk whisky smagning.

Udover håndbyggede banjoer arbejdes der også lidt med at bygge nygleharper. Primært med inspiration fra den gamle Moraharpen.

Gode spillemandsvioliner, violinbuer og mandoliner kan forekomme blandt produkterne.

Kontakt mig via mail: oarnbak@fiddle.dk

Jeg er altid klar til en uforpligtigende banjo snak.