Arnbak Banjos

Handbuild banjos

Forskellige løsningsforslag til 5th strengs-capo

1:

At bruge capo på 5th strengen kan være en udfordring. Man kan evt. montere spikes eller montere en capo skinne. På mine banjoer er fretboardet ofte ret kraftig ibenholt. Tykkere end på fabriksbanjoer. Jeg bryder mig ikke om at bore skruehuller i ibenholt. Sæt nu det flækker eller revner. Ibenholt er jo meget hårdt træ. Derfor arbejder jeg med andre capoløsninger. Jeg vil gerne have en capo der er let at bruge og som er stabil. På billedet ses min capo model II. Den er tilpasset netop til den banjo den skal bruges. Den er nem at sætte på. Den sidder stabilt. Desuden kan den også sidde imellem fretsene hvilket evt vil kunne bruges til at slippe for de klassiske capo finstemninger. 

Eneste udfordring er jo nok at man skal passe på den ikke bliver væk da den jo er en løs del. Jeg har derfor lavet ibenholt delen lidt større så den er lettere at håndtere, se og finde. Men sådan er det jo med løse capo!

5th string capo

Lavet af ibenbolt, ben og læder.

Flyttes let op og ned fra fret til fret.

Kan også sidde imellem frets

Det er nok denne løsning jeg bruger mest.

(nederste foto til højre)

2:

Der laves en mini capo i ibenholt. For at skåne strengen monteres den med en plast maskinskrue med M4 gevind. Denne capo er nem at bruge og nem at flytte med. Et andet plus er at man kan montere den ved banjoen stemmeskruer når den ikke benyttes. Så bliver den jo ikke væk. (Foto 1 og 4)

 

3:

At benytte en luftslangeskruetvinge fra en akvarie-iltmaskine. Den er billig og lavet af metal. Jeg har limet læder på med  sekundlim. Kan fastgøres på banjoens armrest, Så ved man hvor man har den! (foto 2 og 3)